27 maj, 2008

Ny klassiker inom nordisk segelsport

Båttillbehörsföretaget Watski sponsrar en ny stor segeltävling som genomförs 28 maj till och med 31 maj i samarbete med bland andra Oxelösunds Segelsällskap, som har tio års erfarenhet av Östersjömaran. OBS: TV4 sänder direkt väderprognoserna 07.00-09.00 från Oxelösund(Basområdet) på onsdag med anledning av detta.

Den nya tävlingen heter Watski 2star Baltic – Sailracing with a friend och har blivit en succé i Norge och Danmark. I år blir första gången tävlingen genomförs i Sverige.

Seglingen genomförs på Ostkusten och namnet blir alltså Watski 2star Baltic. Bakgrunden är att Watski under några år har utvecklat ett framgångsrikt “doublehanded koncept” för att organisera kappsegling för två personer och att Oxelösunds SS har stor erfarenhet av liknande arrangemang och en väl etablerad organisation.

Seglingen hålls 28–31 maj. Huvuddragen i konceptet är:
X Banlängd cirka 300 nM med stopp i Visby och Borgholm.
X Start onsdag kväll 28 maj med beräknad målgång lördag eftermiddag.

– Östersjömaran behövde ett nytt koncept och så här blev det. Vi har valt starttidpunkten i slutet av maj vilket innebär att gästhamnarna i Visby och Borgholm har lågsäsong, samt att vattnet börjar ha hyfsad men fortfarande tuff temperatur. Vi har många anmälningar redan. Det här kommer att bli succé, säger Ove Söder, projektledare hos Oxelösunds SS.

Anmälningar till seglingen görs på hemsidan.

Länk: www.watski2star.se