3 juni, 2008

Jolleseglare i Lidingö Runt

Värmdö Jolleseglare ställde upp med tre C55:or i Lidingö Runt 10 maj. De fick klassplaceringarna 7,8 och 10. Det var inga kanonplaceringar, men med tanke på att den äldsta skepparen var 15år så är det en bedrift utöver det vanliga.

Team Värmdö 1: Daniel Englund 13 år skeppare, Nils Annink 13 år, Johannes Gårdh 12 år, Börje Englund ca 40 år, plats 7.

Team Värmdö 2: Alexandra Nordwall 13 år skeppare, Ebba Serner 12 år, Niklas Karlsson 12 år, Oskar Hagman 12 år, plats 10.

Team Värmdö 3: Gabriella Nordwall 15 år skeppare, Malin Serner 15 år, Maria Englund 15 år, Oskar Karlsson 11 år, plats 8.

Värmdö Jolleseglare bedriver runt klubbens C55:or en juniorverksamhet som bygger på kappsegling men med lika stor del social samverkan, båtvård och båtansvar. Föreningen har ett mycket starkt föräldraengagemang med “båtpappor” som står juniorerna till hjälp, men initiativet ska komma från ungdomarna.

Text: Johan Nordwall

Foto: Johan Granat, Skota.se