16 juni, 2008

Upplev Höga Kusten med din båt

Höga Kusten, inkluderad i UNESCOs världsarvslista, samlar några av Sveriges mest spektakulära kustlinjer. Hursomhelst, ett stort antal av områdets bästa sevärdigheter kan sällan ses, eftersom de är svåra att nå från land. Största delen av kustremsan är vild och oexploaterad.

Kustremsan erbjuder ett flertal sätt att upptäcka naturen och havet.
Vår och sommar är den ideala tiden att besöka området: du kan inte föreställa dig ett mer passande ställe för att segla, se och lyssna!
Höga Kusten är ett skyddat område och som också inkluderar en nationalpark, 18 naturreservat, ett naturkonservat, 8 fågelskyddsområden m.fl. I allt detta tillåts du ta del av ett landskap med unika och inspirerande upplevelser av ovanlig skönhet.
En båt tillåter dig att upptäcka kusten från ett annat perspektiv och att kliva ut på en samling plaster och kustlinjer, mycket av det är underbart.

Med en bas vid strandkanten kan Höga Kusten, på exempelvis veckosluten, vara ett fantastiskt ställe för båtägare som föredrar en daglig tur i kontakt med naturens omgivningar. Om du vill uppleva kusten kan din båt ta dig i princip överallt.

Bryggorna i den privata gästhamnen, stränderna, den nya byggnaden som huserar de marina faciliteterna gör Docksta Havet till din naturliga bas när det gäller att enkelt, direkt och säkert kunna ta sig ut i hjärtat av Höga Kustens världsarv: för en lugnande båt- eller fisketur över ett veckoslut, eller som en första anhalt för exkursioner in ett av de vackraste områdena utefter den svenska kustlinjen.

Från Docksta Havet kan du lätt skifta mellan de olika rekreationsmöjligheterna i området: du kan vandra till toppen av Skuleberget eller besöka det nya Naturum Höga Kusten museet, cykla i Skuleskogens nationalpark eller promenera kring Ullångersfjärden eller Norrfjärden. Vi siktar på att förmedla Höga Kustens unika möjligheter till avslappning och återhämtning.

Du är också välkommen till utställningarna och eventen i Docksta Havet eller att bara ta det lugnt i Sailor’s Club House: att bara sitta ned i soffan med en kopp kaffe och hänge dig åt vattnets magiska attraktion, luta dig tillbaka och bara dröm er bort från vardagen.

Docksta Havet är beläget vid E4 och det är 100 meter från marinan till Docksta centrum där du kan hitta en mängd olika serviceinrättningar (mataffär, järnhandel, bank, bensinstation). Busshållplats (Docksta Marina) finns 50 meter från Docksta Havet och har anslutningar till de omgivande större städerna (inklusive Stockholm).

Länk: www.dockstahavet.se