18 juni, 2008

Säker svensk design skyddar barnen i sommar

Medvetenheten om solens farliga strålar i kombination med ett ökat resande har lett till ett behov av nya barnkläder. Lagom till sommarsäsongen lanserar svenska Solkatt en serie unisexkläder för såväl strand som stad. Solkatts kläder erbjuder det bästa dokumenterade skyddet mot UV-strålning som finns, 50+.

Solkatts tyg har genomgått marknadens strängaste tester och är certifierat av International UV Testing Laboratories i USA.
– Solsäkra och väldesignade kläder med ett brett användningsområde är nytt, säger Åsa Carlberg. Solens strålar når barnen med samma styrka överallt. Solkatts kläder är därför lika användbara i parken, ombord på båten, på dagisutflykten eller då barnet leker vid vattnet.

Textilen andas och är skön mot huden samtidigt som den stänger ute 97 procent av solens farliga strålar.
– Som föräldrar letade vi efter sköna, skylande solkläder till våra barn och förvånades över att utbudet var så litet, säger Åsa Carlberg. När vi efter mycket letande fann det bästa tyget i USA bestämde vi oss för att ta fram en egen serie.

Resultatet blev en kollektion av fem kombinerbara plagg – unisexbyxa, skjorta, tunika, solhatt och solrock – i storlekarna 62-104. Premiärkollektionen går i färgerna oliv, khaki och vanilj.

– Det var viktigt att färgerna skulle kännas svala samtidigt som de skulle passa både tjejer och killar. Idén till färgskalan fick vi då vi promenerade längs en strand på Österlen, strandvassens grågröna ton mot sanden tilltalade oss.

Solkatts kläder finns till försäljning på www.solkatt.nu