23 september, 2008

NGK startar webbsida exklusivt för glödstift

Med webbadressen www.ngk-dpower.com lanserar NGK en ny webbsida som helt dedikerats till dieselmotorer och glödstift. På sajten finns både fakta och underhållande inslag.

– Webbsidan lanseras på nio språk för att nå användare världen över. NGK, som producerar både tändstift och glödstift, har här helt fokuserat på glödstift och sidan är till för såväl professionella mekaniker som för övriga kunder. Här finns fakta om hur en dieselmotor fungerar och information om olika typer av glödstift. Det går att söka olika produkter på sajten och här finns även fakta kring den pågående tekniska utvecklingen, berättar Manne Gustafsson, från NGK-avdelningen på KG Knutsson AB.

Ett interaktivt och användarvänligt gränssnitt ska bidra till intuitiv navigation på sajten och inbjuder till att undersöka och surfa runt i innehållet. Det går att ladda hem skärmsläckare och bakgrundsbilder från webbsidan samt att titta på en kort animerad film med ett ”inifrån och ut-perspektiv” – vad händer inuti ett paket glödstift, egentligen?

– NGK har två mål med den här webbplatsen. Det ena är att öka kunskapen hos alla dem som kör dieseldrivna bilar, det underlättar om inte annat för dem när det är dags att besöka verkstaden för vinterservice. Det andra är att nå större uppmärksamhet kring NGK som en bra samarbetspartner för bilindustrin världen över, något som blir allt viktigare eftersom marknaden för dieselfordon – och därmed även glödstift – ökar markant, säger Manne Gustavsson.

Länk: www.ngk-dpower.com