10 oktober, 2008

Stolthet och glädje viktigast enligt Gurra

Stolthet och glädje är viktigast ombord inför ett Volvo Ocean Race. Det säger Gurra Krantz, som själv har genomfört fyra race runt jorden.

Gurra är en av många svenskar som är på plats inför lördagens start av Volvo Ocean Race. Han tror att Torben Grael med en av Ericssonbåtarna tillhör de skeppare som har chans att vinna tävlingen, som kommer att pågå i nio månader.

– Inom de fyra första dagarna kommer besättningarna att känna vilka båtar som går bäst och har en chans att vinna. Den första biten innan båtarna har kommit ut förbi Gibraltar är en mycket viktig del av hela tävlingen, säger Gurra.

En av nyheterna den här gången är mediabevakningen. En mediaperson finns med på varje båt. På racets egen hemsida finns massor av TV-program och annan information som är öppen för alla som vill följa tävlingen.

Länk: www.volvooceanrace.org

Kommentarer

Berra 13:07:13 2008-10-23

Gurra – bra att du är stolt och glad