23 oktober, 2008

Puma och Ericsson 4 jagar ledande Green Dragon

Puma och Ericsson 4 med skepparen Torben Grael fortsätter att jaga efter ledande Green Dragon med skepparen Ian Walker. Green Dragon, med irländsk-kinesisk besättning ombord, har hittat ett vinnande spår och har lett Volvo Ocean Race de senaste dygnen. De åtta deltagande båtarna är nu mycket nära rundningsmärket utanför Brasiliens kust och kommer att runda detta under det närmaste dygnet. Till slutmålet i Kapstaden återstår dock 3 400 Nm.

Spridningen mellan de deltagande båtarna har blivit lite mindre det senaste dygnet. Sista båten, Team Russia, ligger drygt 200 Nm efter ledaren. Ericsson 3 med skepparen Anders Lewander ligger på sjätte plats, 174 Nm efter. Men mycket kan hända beroende på hur båtarna tar sig ut ur stiltjebältena.

Igår kväll skickade Gustav Morin, mediaman ombord på Ericsson 3, detta meddelande inför passagen över ekvatorn:

Stundande förnedring

“Se till att inte slänga någon mat från och med nu. Gör du det blir det bara värre för dig själv. He he he”.

Kung Neptun är på väg ombord för att förnedra alla som inte korsat ekvatorn tidigare. Han är härskare över havet och man måste genomgå en, enligt ryktet, ganska otrevlig ceremoni för att han ske ge oss tillåtelse att segla på hans vatten.

De inledande orden kom från Volvo Ocean Race-räven Richard Mason som förmodligen kommer att leda hela spektaklet, vilket ryktet säger ska äga rum imorgon bitti.

Det kommer nog att bli ganska intensivt eftersom alla utom tre i besättningen, Richard Mason, Magnus Olsson och Anders Lewander, korsar ekvatorn för första gengen.

Stay tuned
Gustav Morin/Ericsson 3