26 oktober, 2008

Jonas Andersson behåller andraplatsen i F1-serien

Jonas Andersson från Frövi, körde idag Formel 1 VM för racerbåtar i Kinesiska Shenzhen. Efter ett mindre problem i starten fick Jonas jaga hårt, han gjorde till och med racets snabbaste varv. Han lyckades därmed komma i mål på fjärde plats, samma position som han först startade ifrån.

Jonas har tidigare vunnit två race och brutit i tre. Senast för två veckor sedan rollade han vid en boj när han låg på tredjeplats. Därför pressade han inte ytterligare idag, utan säkrade poäng nog för att behålla sin andra plats i serien. Även Jonas Team, F1 Team Sweden ligger på andra plats i teammästerskapet.

Serieledande Jay Price från USA tog andraplatsen och drog ifrån lite till. Vann gjorde Sami Seliö, som är regerande världsmästare, och han ligger nu bara två poäng efter Jonas Andersson. Två tävlingar återstår, de går 5/12 och 12/12 i Förenade Arabemiraten.

Bilden:
Jonas Andersson i kinesiska Shenzhen. Foto: Philippe Stiernon.