29 oktober, 2008

Nytt system för navigation, säkerhet och underhållning

Marinplus AB lanserar NaviGear™ – framtidens system för navigation, kommunikation, säkerhet och underhållning i båten. NaviGear är ett modernt, flexibelt och användarvänligt navigationssystem. Enligt företaget passar det för alla som vill ha en plotter, ett avancerat större system, marinanpassa din navigationsdator eller komplettera befintlig navigationsutrustning.

Förutom goda navigationsegenskaper kan systemet visas och styras från flera stationer. Bärbara datorer kan integreras trådlöst. Mediaspelare ansluts med USB. Mobilt bredband från ice.net med bästa täckning för marint bruk. Det går att larma och övervaka båten från distans. Och självklart kan NMEA 0183/2000-produkter anslutas.

“Ta plotterns fördelar och komplettera med kraften och flexibiliteten från en dator. Lägg till program och tillbehör som förhöjer funktionen till ett komplett system för navigation, kommunikation, säkerhet och under-hållning. Då får du NaviGear – enkelt, roligt och säkert och samtidigt extremt kraftfullt. Att det dessutom kan anpassas efter varje båtägares behov gör valet självklart.”, säger Christer Ullskog, produktchef på Marinplus AB.

NaviGear Station
Består av hårdvara utvecklad för professionell marin användning, det extremt användarvänliga navigationsprogrammet Coastal Explorer, sjökort samt en GPS-antenn. NaviGear finns i storlekarna 8.4”, 10.4”, 12.1”, 15”, 17”, 19” och 23”, med transflektiva ljusstarka pekskärmar som klarar direkt solljus, är dimbara 0-100 % med vridratt och som är vädertåliga.

NaviGear Pro
NaviGear Pro är skräddarsydda stationer för användare med avancerat behov. Till exempel dubbelinstallation för styrhytt och flybridge, radarstyrning från navigationsplatsen eller en planerings- och underhållningsstation i salongen.

NaviGear Accessories
Ett heltäckande sortiment tillbehör som till exempel framåtseende ekolod, väderstationer, värmekameror, AIS-transponder, flera skärmar, joystick, mobilt bredband, radar, videokameror, trådlös anslutning till en dator, larm och anslutning av media. NaviGear ger båtägaren en enkel, rolig och säker tillvaro till sjöss.

Coastal Explorer
Extremt användarvänligt navigationsprogram framtaget för pekskärm och joystick. Använder officiella sjökort (ENC) för bästa resultat. Flera visningsalternativ gör det enkelt att välja och helt anpassa bilden efter eget önskemål. Flera kartor, video och radar kan visas samtidigt. AIS-visningen ger detaljerade uppgifter om båtar runt omkring. Fartygens position och rörelser visas exakt, röstvarningar och färgändringar gör det enkelt att planera kursen. Information och bilder på fartygen kan hämtas och delas med andra båtar.

Ruttplaneringsverktyget uppfyller kraven för höghastighets- och radarnavigering. Kurs- och distansvisning samt tvärsmärken och passageavstånd för varje girpunkt gör det enkelt att planera och navigera efter en rutt. Avgångstiden beräknas efter när du vill vara framme.

”Behovet av användarvänliga och säkra system ökar mer och mer. Inget annan etablerad tillverkare har kunnat erbjuda en särskilt bra lösning eller haft ett komplett sortiment som stödjer en modern livsstil och ökade säkerhetskrav till sjöss. NaviGear är modern teknik och innovation i ett och gör det möjligt att använda sin båt oftare och säkrare”, fortsätter Christer Ullskog.

Priser
Pris för en NaviGear Station är från 29 900 kr för en 8.4” skärm till 59 900 kr för en 23” skärm. Coastal Explorer kan även köpas separat i PC-version för 3 990 kr. Alla priser är inkl moms.

Produkterna lanseras i monter A14:10 på Scandinavian Boat Show 2008.

Länk: www.marinplus.se