18 november, 2008

Sonim lanserar världens första vattentäta mobiltelefon

Tillverkarna av världens mest stryktåliga mobiltelefon lanserar nu telefonen för friluftsentusiaster och människor som arbetar i tuffa miljöer. Sonim Technologies, som gjort den prisbelönta stryktåliga mobiltelefonen Sonim XP1 lanserar idag sitt senaste tillskott, Sonim XP3 som är världens första helt vattentäta GSM-mobiltelefon.

XP3:an har förstärkts ytterliggare och klarar nu ännu mer stryk än sin föregångare. Det mest anmärkningsvärda är att XP3 utan problem klarar 30 minuter under vatten. Dessutom har XP3 en IP-57 klassificering och en 810F Mil-Spec beteckning mot salt, dimma, luftfuktighet, transport och värme. Telefonen är robust in i minsta detalj, knappsatsen är till exempel testad att klara över 500 000 tryck.

– När vi lanserade Sonim XP1 förra året var det med en tydlig målsättning. Vi ville skapa telefoner för människor som jobbar och tillbringar sin fritid i väldigt tuffa miljöer. För dessa människor är telefonen ett redskap och inte en modeaccessoar. De behöver en telefon som klarar av naturens påfrestningar. Sonim XP3 fungerar utan problem mellan -20C och +60C, säger Bob Plaschke VD på Sonim.

Eftersom XP3 är ett kommunikationsverktyg som är till för att användas i tuffa miljöer är den utrustad med ett kraftfullt batteri på 1180 mAh som ger telefonen 5.5 timmars taltid och över 9 dagars standby-tid. Den är även utrustad med en stark ficklampa och extra hög volym på högtalaren för att nå fram i bullriga miljöer. Som ett ytterliggare bevis på Sonims tilltro på sina produkter kommer telefonen med en 3 års garanti utan förbehåll.

– Det spelar ingen roll hur du har sönder telefonen, Sonim ger dig en ny telefon utan att fråga vad som har hänt. Vi ser gärna att övriga i branschen vågar matcha vår garanti. Våra kunders behov har glömts bort av mobilbranschen. Vi har lyssnat på feedback från vår huvudmålgrupp såsom rörmokare, byggnadsarbetare och även personer inom räddningstjänsten. Det spelar ingen roll hur tufft klimat våra kunder befinner sig i. Vi levererar en telefon som utan problem klarar av alla påfrestningar, säger Plaschke.

Sonim XP3 finns inom kort i butik i Sverige, Australien, Tyskland, Holland, Storbritannien och Schweiz. Återförsäljare i Sverige är Dialect, Expert, RingUp, StjärnaFyrkant, Svenska Foder, Telia och The Phone House. Priset beräknas bli ca 399 EUR.

Länk: www.sonimxp3.com