24 november, 2008

Kraftfulla maskiner som inte tappar orken

Till den nya serien med Heavy-Duty-borrskruvdragare och slagborrmaskiner GSB/GSR 14,4/ 18 VE-2LI har BOSCH utvecklat två övervakningssystem EMP (Electronic Motor Protection) och ECP (Electronic Cell Protection). Maskinerna är avsevärt starkare och skiljer sig markant från liknande modeller vad gäller robusthet och prestanda.

I den nya serien från BOSCH med ECP och EMP Protection skyddas batteri och motor optimalt genom att strömstyrkan till motorn kontinuerligt övervakas. Dessutom skyddas de nya sladdlösa borrskruvdragaren från överbelastning, överhettning samt djupurladdning genom att batteriet är försett med ett chip som övervakar temperatur och belastning. Om temperaturen blir för hög eller batteriet överbelastas stängs strömmen av.

Robust och starkt

Litiumjon-tekniken ger batterierna en unik uthållighet och låg vikt. Höljet av Dura-shield gör verktyget tåligt mot stötar och slag. Verktygen håller även om de tappas i ett betonggolv från två meters höjd.

Den nya kraftiga BOSCH-motorn ger borrskruvdragaren ett extremt högt vridmoment. I serien av sladdlösa borrskruvdragare och slagborrmaskiner finns följande modeller: Borrskruvdragarna GSR14.4 VE-2LI och GSR 18 VE-2LI Professional samt slagborrmaskinerna GSB 14 VE-2 LI och GSB 18 VE-2LI Professional.

Samtliga maskiner i serien använder Bosch specialutvecklade litiumjonbatteri. Batterierna kan användas till samtliga maskiner i serien och kännetecknas av extremt snabb uppladdning och praktiskt taget ingen självurladdning.

Länk: www.bosch.se