27 november, 2008

Goombay Smash vann 2008 Rolex Farr 40

När det är vinter i Skandinavien seglas det för fullt på varmare breddgrader. I Florida vann Goombay Smash, en Farr 40 ägd av William Douglass från New York, 2008 Rolex Farr 40 North American Championship, som seglades 21-23 november i Miami Beach. Åtta team från Danmark, Italien, Turkiet och USA deltog i regattan.

– Den här regattan inneär en stor framgång för oss, sa William Douglass. Vi var snabba och vår besättning var strk nog att ta oss runt hela banan.

Inför finalseglingarna ledde Douglass båt före den tidigare världsmästarna, italienarna Massimo Mezzaroma och Antonio Sodo Migliori (Rom) med sin båt Nerone och Barking Mad, ägd av Jim Richardson (Boston).

För Goombay Smash var det första segern med taktikern Morgan Larson.

Nu väntar seglingar i Key West Race Week och Miami Grand Prix för de här båtarna, innan de ger sig över till Yacht Club Costa Smeralda i Italien för att segla 2009 Rolex Farr 40 World Championship i juni.

Länk: www.farr40.org

Bilden:
Den vinnande båten (3523), Goombay Smash, med Mr. Douglass som trea från vänster. Foto: Walter Cooper/Rolex.