8 december, 2008

Marinediesel expanderar

Marinediesel i Ängelholm expanderar sin produktlinje samt sin forskning och utveckling. Företagets nuvarande produktfamilj består av högpresterande marina dieselmotorer för fritidsbåtar. Det senaste tillskottet är en serie V8-dieselar på 6,6 liter med Commonrail och effekter på 350–500 hk. Med en totalvikt på låga 460 kg har de ett bra vikteffektförhållande.

De nyaste motorerna från företaget sägs ha marknadens bäst vikteffektförhållande. Motorserien är konstruerad för att klara alla kända avgas- och emissionskrav. De kallas VGT motorer och kommer att släppas till säsongen 2009 med ytterligare en serie kallad TSC inom ett år.

TCS-modellerna får effekter på 400–500 hk och blir de första seriebyggda motorerna med dubbelturbo för marinmarknaden.

Marinediesel expanderar också sin forskning och utveckling.

Länk: www.marinediesel.nu