12 december, 2008

64-fots snabb och rymlig motorbåt från Wally

Wally Boats har i flera år visat världen vilka linjer som är hetast för både segel- och motorbåtar. Deras nya motorbåt 64 wallypower representerar ett slags “korsning” mellan de mindre WallyTender och de stora WallyPower yachts. Designen visar hur linjerna förenas till en integrerard och väl fungerande enhet.

Detta ger, i Wallys fall, både stor inre volym, rejäla däcksytor och en mycket spännande design som knappast kan anklagas för att kopiera någon annan.

Båten på bilderna är stor. Den är 19,4 m lång och 6,03 m bred och väger 30 ton. Den drivs med två stycken MAN V12 dieselmotorersamt Rolls Royce KaMeWa vattenjet, vilket ger en mahastighet på43-50 knop beroende på utväxling, propellrar och framdrivningssätt.

Länk: www.wally.com