19 januari, 2009

Garmin lanserar stationära klass D DSC VHF:e

Garmin har i många år levererat avancerade kommunikationssystem till flygindustrin. Nu tar de erfarenheterna vidare till den marina sektorn och lanserar två robusta och vattentäta VHF system laddade med funktioner och möjligheter. Med upp till 25 watt sändningseffekt och exceptionell brusreducering erbjuder dessa nya VHF:er bästa tänkbara prestanda.

Båda modellerna, VHF 100i respektive 200i, har en 3,2” stor lättavläst display med justerbar bakgrundsbelysning, de har full klass D DSC funktionalitet med inbyggd DSC mottagare – koppla ihop VHF:en med en plotter försedd med NMEA utgång så visas lat-/ longitud i displayen. VHF 200i erbjuder 2-vägs hailer funktion, automatiska och manuella mistlurssignaler. VHF100i/200i kan monteras infälld i panel, eller på medföljande bygel.

VHF100i är NMEA 0183 kompatibel och kostar ca 2 695:-

VHF 200i är både NMEA 0183 och NMEA 2000 kompatibel, kan dessutom kompletteras med en sladdbunden fullfunktions fjärrkontroll med mikrofon som gör att VHF:en kan skötas från annan plats i båten.
Ca pris 4 350:-

Länk: www.garmin.se