21 januari, 2009

Quantum Sail Design Group delsponsor i Watski2star Baltic

Quantum Sail Design Group har inför 2009 års Watski2star Baltic tecknat avtal med Oxelösunds SS som delsponsor för arrangemanget. Vi (Oxelösunds SS) och huvudsponsorn Watski välkomnar Quantum till arrangemanget. Vi ser fram mot samarbetet med ett sådant väletablerat Segelmakeri. I samband med detta kommer Quantum Sail Design Group att under våren rabattera de deltagare som beställer segel.

Andreas Andersen (Quantum), som redan 2008 deltog i Watski2star Baltic tillsammans med Klabbe Nylöf i Trimaranen HiQ säger:

”Vi ser verkligen fram emot samarbetet med OXSS som har utvecklat denna tävling till ett fantastiskt evenemang. Den här typen av segling är något som verkligen har framtiden för sig och som Quantum självfallet vill vara med att stödja och utveckla.”

Ove Söder (projektledare OXSS) tillägger om arrangemanget:
Watski2star Baltic, som 2009 går 28-31 maj blev efter endast 1 vecka fulltecknat. Idag finns över 30 båtar på väntelistan och vi utreder om vi inte kan utöka deltagarantalet.

En ändring sedan premiäråret är att Pitstop 2 blir Oskarshamn (för att undvika det nyckfulla Kalmarsund). Banan blir ca 300 nm med start/mål i Oxelösund samt Pitstop i Visby och Oskarshamn.

Länk: www.watski2star.se

Quantum Sail Design Group grundades 1996 i Annapolis, USA. Idag finn Quantum representerade med 60 loft spridda över hela världen. I Sverige representeras Quantum av 3 loft på ostkusten samt ett loft i Kungälv.
Quantum designar och tillverkar segel med högsta kvalitet och prestanda.

Länk: www.quantumsails.se