22 januari, 2009

Regina af Vindö 40 – ny motorseglare från Vindön

Regina af Vindö 40 heter en av vårens nyheter som visas på båtmässorna med premiär på båtmässan i Göteborg, 30 jan – 8 feb. Båten har en ny design med generös standardutrustning. Däcksalong som ger en härligt luftig och ljus rumskänsla, två stora dubbelkojer med separata toaletter och ett djupgående på endast 1,75 m.

Vindö 40 är en helt ny design konstruerad av Carl Beyer. Standardsegel är Lundhs, VERTECH main, rullstor med stående kolfiberlattor samt en självslående fock på rulle eller vanlig genua (även den på rulle). För de seglare som vill öka segelytan rekommenderar vi en gennaker samt det snygga peket i rostfritt. Du kommer att känna igen vårt vackra och funktionella mahognyinrede från våra andra båtmodeller.

Regina 40 är tänkt för 4-5 personer med max två gäster, boende komfort/miljön har varit viktig under konstruktionsfasen. Beviset hittar du tex i stora kojer, två toaletter, stor kyl, våtgarderob, stort pentryt, hänggarderoberna och de många stuvmöjligheterna ombord.

Regina 40 är en båt för våra farvatten där boende långt in på eftersäsongen fungerar tillfredsställande. Rymdkänslan kommer genom en bra bredd och ståhöjd i hela salongen. Djupgående på endast 1,75 är möjligt genom en lång vingköls-konstruktion med mycket tyngd i kölens nedre del. Mycket glädje finns att vinna på att inte sticka djupare, många naturhamnar och passager är grunda runt om våra kuster. Båten ger seglingsglädje i både lugna och mer krävande farvatten. Med den inre styrplatsen har du möjlighet att göra förflyttningar per motor i dåligt väder utan att behöva stå i regnställ.

Tekniska data Längd: 12,20 m
Längd vattenlinje: 11,10 m
Bredd: 3,78 m
Djupgående: 1,75 m
Deplacement: 11 600 kg
Kölvikt: 3 500 kg
Motor: Yanmar 4JH4 med S-drev 41kW/56 hk

Länk: www.reginayachts.se