25 januari, 2009

Världspremiär för Nord West 370 Sports Top

På båtmässan i Göteborg, som pågår 31 januari till 8 februari, lanserar Nord West en fjärde version av sin lovordade 37-fotare; Nord West 370 SportsTop. Sedan tidigare finns Flybridge, Coupé och en öppen daycruiser, 370 Sport, som vann Boat Innovation Award vid lanseringen i november.

Här är Nord West Yachts pressrelease om den nya modellen:

Varvet har varit med ett tag och lyssnar på sina kunder. Precis som Sport-versionen så erbjuds sol och salta stänk och med en rymlig cockpit för socialt umgänge. För att kunna förlänga båtsäsongen och öka användandet erbjuds nu SportsTop-versionen med en mer skyddad cockpit med möjlighet att öppna upp taket elektriskt. Annars identisk med 370 Sport. Samma fina driftekonomi, egenskaper och karaktär.

Båten har ett generöst inre – en rymlig förpik med rejäl dubbelsäng, en stor midkabin med dubbelbädd, bäddbar salong om så önskas och WC med gott om svängrum och en duschkabin.

Med en ny placering, jämfört med Flybridge och Coupe, ligger det välutrustade pentryt med bl a gas- eller elspis, dubbelho, varmluftsugn/mikro/grill och ett 130L kylskåp en trappa ner inne i båten. Det är en lättarbetad, ljus miljö med arbetsytor i Corian och smarta skåp för glas, porslin etc. En väl tilltagen badplattform hör till och ger tillsammans med cockpit en naturlig plats för umgänge och avkoppling. Alltid nära till en wetbar med plats för el-grill, ho, kylskåp och ismaskin. Bordet är dessutom el-manövrerat och blir nedsänkt del av en bekväm solbädd. I övrigt finns lättillgängliga, ordentliga stuvutrymmen som underlättar ordning och reda ombord.

Båten är rikligt utrustad redan som standard med t.ex. LED belysning, bogpropeller, värmare, defroster och septiksystem. Nord West 370 har ett mycket väl ljudisolerat maskinrum och kan fås med drev alternativt IPS. Den nya modellen bär med stolthet samma fina känsla för hantverk och material som är Nord Wests kännetecken. In i minsta detalj. Lägg därtill körupplevelse och manövrering – ”best handling in the world” – enligt Motor Boat Monthly`s test av Nord West 370 oktober 2008. – Och där begreppet ”Sport” får en ny innebörd – en ny mening!

Länk: www.nordwest.se

Kommentarer

expert 16:23:45 2009-02-10

Why they choose JIB design ???