18 februari, 2009

Canons första vattensäkra digitalkamera

Canon introducerar sin första vattensäkra digitalkamera: PowerShot D10 med 12,1 megapixels. PowerShot D10 är utformad för en äventyrlig och aktiv livsstil, och är tillräckligt säker för att kunna tas med överallt, dessutom har den utmärkt bildkvalitet.

Pressrelease:

Canons DIGIC 4-processor ger en mycket snabb prestanda och enastående detaljerade bilder, samtidigt som tekniken för motivigenkänning används till att enkelt ge bra bilder i det nya smarta automatiska läget. PowerShot D10 kan bäras var som helst, och är kompatibel med ett stort antal tillbehörssystem.

PowerShot D10 är utformad för att kunna följa med på alla äventyr – från surfing till snorkling. Den är vattentät ned till 10meter*, håller för att tappas från 1,22meters höjd, är dammsäker** samt fungerar ända ned till -10C.

Det finns ett antal tillgängliga accessoarer för att skydda och ta med sig kameran i utmanande miljöer, bland annat en mjuk väska, en axelrem, en halsrem och en rem med karbinhake***. Tack vare ett innovativt anslutningssystem i kamerans alla hörn går det att välja monteringsplats av de olika remmarna . Dessutom går det att ändra kamerans utseende med hjälp av tre stycken olika skal.

En upplösning på 12,1 megapixels fångas med sensorn i kameran, vilket innebär att foton kan beskäras eller förstoras utan att förlora några detaljer. Objektivet med 3x zoom ger möjlighet till ett antal olika kompositionsalternativ och bildstabilisatorn förhindrar att kameraskakningar orsakar oskärpa. Det här är särskilt praktiskt under den typ av aktiviteter som kameran är utformad för.

För att se till att användaren kan fokusera på det som händer används DIGIC 4-processorn för ett antal intelligenta funktioner som gör det enkelt att ta bra foton. I det nya smarta automatiska läget används tekniken för motivigenkänning till att analysera motivet i detalj, som ljusstyrka i motivet, kontrast i motivet, avstånd till motivet och färgton i motivet. Kameran väljer sedan den bästa metoden av de 18 tillgängliga, så att inställningarna blir perfekta för motivet.

Även de mest aktiva tillfällena kan fotograferas utan oskärpa tack vare Canons teknik för rörelseigenkänning, som upptäcker både kamera- och motivrörelser och justerar inställningarna efter det. Det går att ta naturliga bilder av personer med hjälp av tekniken för ansiktsigenkänning. Den innehåller nu även tekniken för blinkningsigenkänning, som minskar risken för att ta foton av personer när de blundar. Canons i-Contrast-teknik gör mörka områden i foton ljusare, utan att överexponera de ljusa områdena.

PowerShot D10 har även en särskild 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm, som har utformats särskilt för utomhusbruk. Skärmen skyddas av ett 2mm tjockt skydd och har dubbla ljusstyrkan jämfört med vanliga PureColor-LCD II-skärmar, vilket gör det enkelt att komponera motiv och granska bilder nästan var som helst.

Det finns ett stort antal fotograferingsmetoder och speciella motivprogram för allt från stranden till backen – inklusive metoderna Under Vatten, Snö och Strand – vilket gör att du snabbt kan få åtkomst till rätt inställningar. FaceSelf-Timer förenklar gruppbilder genom att vänta med att ta foton tills användaren syns.

– PowerShot D10 är en innovativ ny kamera, säger Roel Lammers, produktchef för foto/video Canon Svenska AB. Den gör att man får tillgång till de utmärkande egenskaperna för PowerShot-kamerorna – utmärkt bildbehandling och lättanvändbarhet – till platser dit man helt enkelt inte kan ta med sig de flesta andra kameror.

Funktioner:
Vattensäker (till 10m), stötsäker (1,22m), köldtålig (-10°C) och dammsäker digitalkamera 12,1 megapixels objektiv med 3x optisk zoom och optisk bildstabilisator
smart automatiskt läge med teknik för motivigenkänning DIGIC 4-processor för snabba svarstider, suverän bildkvalitet och intelligenta tekniker ljusstark 2,5-tums PureColor-LCD II-skärm med 2mm tjockt skydd motverka oskärpa med hjälp av bildstabilisering och tekniken för rörelseigenkänning enkelt att fotografera människor tack vare tekniken för ansiktsigenkänning, ansiktsval- och spårning, blinkningsigenkänning – samt FaceSelf-Timer och automatisk borttagning av röda ögon tillbehörssystem med axelrem, halsrem, rem med karbinhake samt framlockssats många fotograferingsmetoder och speciella motivprogram VGA-filmer med 30b/s Leveransstart i maj 2009. Rekommenderat cirkapris är 3 900 kronor inklusive moms (SEK 3120 kronor exkl. moms).

Lnk: www.canon.se