18 februari, 2009

Ryds startar produktionen igen

Ryds är först ut bland de skandinaviska båtproducenterna med att starta produktionen igen efter ett långt stopp. Flera medarbetare har sagts upp sedan rekordsommaren 2008 och fabriken har stått stilla länge, men nu är det alltså dags att bygga båtar igen. En av årets nya modeller från den småländska båttillverkaren är Ryds 20MC (bilderna).

Pressrelease från Ryds:

Efter årets första båtmässa som just har avslutats i Göteborg, verkar det som vindarna har vänt. Intresset för mässan var långt över förväntan, vilket bland annat resulterade i en rekordartad direktförsäljning för många utställare.

– Vi upplevde ett mycket stort intresse för våra båtar och nådde ett resultat som tangerar det bästa vi någonsin haft”, säger Pelle Svensson som är försäljningschef på Ryds.

Som en direkt följd av framgången öppnar nu Ryds fabriksportarna igen och sätter full fart på produktionen. Det blir en hektisk tid framöver då över 1000 skrov ska produceras och levereras innan sommaren.
– Det känns verkligen som en stor lättnad att vi kan sätta igång produktionen igen. Det har varit en tryckt stämning med mycket osäkerhet ett tag och tyvärr har vi tvingats säga upp några av våra anställda”, säger företagets VD, Ulf Hansén.

– Nu ser vi en strimma av hopp även om det är för tidigt att dra några växlar på de senaste veckornas utveckling. Det blir i alla fall mycket intressant att studera om mässan i Stockholm – “Allt för sjön” – blir lika framgångsrik.”

På “Allt för sjön” finns Ryds representerade med ett 15-tal av sina närmare 30 modeller. Fokus ligger på de nya båtarna som lanseras i vår. Där genererade den nya mittkabinbåten – 20 MC – stort intresse i Göteborg och den bör passa väl så bra även på ostkustens farvatten.

“Allt för sjön” öppnar den 28 februari på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Länk: www.rydsbatar.se