24 februari, 2009

”På rätt kurs” – utbildning med Harald Treutiger

Sjösportskolan Långedrag lanserar ”På rätt kurs” med Harald Treutiger, en webbaserad kurs för att ta Förarintyg och ett eventuellt framtida Båtkörkort. Kursen består av mer än 40 illustrativa, streamade videos, fördjupning i text och bild, interaktiva övningar och övningsprov. Målet med kursen är att deltagaren tar förarintyget inom fyra månader.

Kursen är indelad i tio avsnitt: t.ex Sjökort, Navigation, Lanternor, Fart och distans, Nedsatt sikt, Ansvar och miljö. Kursen vänder sig både till nybörjare och den båtvane som kanske aldrig fick gjort den där skrivningen.

Harald Treutiger, göteborgsk TV-profil känd från Robinson, 24 karat och bingolotto är ciceron genom kursen. Han guidar på ett lättsamt sätt deltagaren i ute till havs och i en mängd olika scenarier.

– Jämfört med våra vanliga kurser i Förarintyg är denna kursens styrka flexibiliteten, berättar Nina Nordström på Sjösportskolan. Sätt igång när det passar dig! Upplägget och filmerna ger en bra inblick i båtlivet och är samtidigt underhållande. Dessutom har många människor inte tid att gå organiserade kurser. Därför tror vi att den här varianten är helt ”rätt kurs”.

”På rätt kurs” går att köpa på www.sjosportskolan.se och hos ett antal återförsäljare, det finns även en gratis demo Sjösportskolans hemsida. Priset är 1600:- och då ingår ett studiepaket bestående av ”Kurs och Bäring”, Kort 1, Övningssjökort 931, passare, transportör och knop-rep.

Under inloggningstiden på fyra månader ingår kontakt med en navigationslärare för frågor, hjälp att boka skrivning eller praktiktur.

Länk: www.sjosportskolan.se

Kommentarer

Seglare 11:52:33 2009-02-24

Kan man inte blanda lite Robinson med navigationsutbildning i värmen nånstans? Kul idé.