27 februari, 2009

Giftfria bottenfärgen Neptune Formula i ny version

Svenska Ekomarine lanserar flera nya giftfria båtbottenprodukter inför 2009-års säsong. Bland egenskaperna: – Längre effektiv verkan. – Klarar hastigheter upp till 35 knop. – Ny primer som är optimerad för Neptune Formula båtbottenfärg. – Nya kulörer.

– Genom omfattande tester och samarbetsprojekt har vi vidareutvecklat Neptune Formula, säger Claes Tarras Ericsson, vd för Ekomarine.

Produkterna har tagits fram i en stor utvecklingsinsats i samarbete med bland annat Ytkemiska institutet och flera marina laboratorier. Den nya primern gör att färgen fäster ordentligt oavsett tidigare underlag. 2009 års version av Neptune Formula finns i kulörerna svart och silvergrå och klarar upp till 35 knop till skillnad från den tidigare versionen som hade en maxgräns vid 12 knop. Färgen har även längre verkan för att fungera bättre för dem som sjösätter sina båtar tidigt.

– Både primern och båtbottenfärgen är xylenfria och använder i stället lågaromatiska lösningsmedel, vilket gör dem trevligare att arbeta med, säger Claes Tarras Ericsson. Torkade färgrester är till och med komposterbara.

Neptune Formula säljs i 0,75 och 2,5-liters burkar och kommer att, tillsammans med den nya primern, finnas i butik inom kort. Tillsammans med färgen kommer även ett märke att fästa på båten för att båtägaren ska kunna visa att båten har en giftfri botten. Liksom tidigare erbjuder Ekomarine branschens bästa nöjd kund-garanti.

Färgen rekommenderas från Södra Östersjön till Bottenviken samt Finska viken och Rigabukten.

Nya produkter från Ekomarine 2009:
– Neptune Formula: Giftfri båtbottenfärg för Ostkusten, svart. Max 35 knop. 0,75 liter eller 2,5 liter. Färgen rekommenderas från Södra Östersjön till Bottenviken samt Finska viken och Rigabukten.

– Neptune Formula: Giftfri båtbottenfärg för Ostkusten, silvergrå. Max 35 knop. 0,75 liter eller 2,5 liter. Färgen rekommenderas från Södra Östersjön till Bottenviken samt Finska viken och Rigabukten.

– Neptune Formula Primer: Grundfärg för Neptune Formula. Off white. 0,75 liter eller 2,5 liter.

Länk: www.neptuneformula.com

Kommentarer

thomas richert 17:23:31 2009-03-04

när kommer blå, röd el. annan färg?

Mikael Haeffner, forskningschef Ekomarine 09:48:33 2009-03-06

Hej Thomas,

Ekomarines forskning är fokuserad på bottenfärgens effekt. Parallellt med detta arbete så pågår tester med att ytterligare komplettera färgpaletten.

Faller testerna väl ut så kommer NeptuneFormula redan till säsongen 2010 att presenteras i fyra kulörer. Svart, Grå, Blå samt Röd.

Lena 11:23:38 2009-04-16

Hur är fästningsflrmågan på botten som tidigare varit målat med WC17 ? Vi har upplevt att de giftfria färger vi använt inte är speciellt beständiga samt att de har en tendens att färga av sig.