3 mars, 2009

Premiär för Scandinavian Alubat Week

I slutet av april blir det premiär för en vecka speciellt avsedd för aluminiumbåtar. Det är företaget bakom de franska Ovnibåtarna som håller i arrangemanget. Aktiviteten hålls i Oslo 25 april till och med 3 maj. Båtarna är franska Alubat Ovni, tillverkade i 100% aluminium och försedda med lyftköl.

För företaget är detta ett helt nytt sätt att skaffa sig samlad information om allt som rör båtköpet.

– I vår tid har de flesta fullbokade kalendrar. Många aktiviteter som skall hinnas med förutom all tid på jobbet. Att välja ny båt kräver ofta genomgång av en mängd olika detaljer och vad som passar de egna önskemålen. Mycket kan vi numera klara av hemma vid datorn, men känna och klämma, se och lyssna och när det gäller segelbåt – att provsegla, det klarar vi inte vid skrivbordet, säger Boe Lennström hos den svenska generalagenten.

– Under en vecka kan besökarna välja ur ett program det som var och en tycker är viktigt för det egna beslutet att välja ny båt.

Ur programmet:
Provsegling tillsammans med Alubats kände franske båtkonstruktör Marc Lombard.
Seminarier om aluminiumskrov, ström ombord, utrustning, segel m.m.
Diskussion med andra Ovni-ägare
Jämföra olika Ovni modeller
Bildkåseri om långfärdssegling, besök på Kon-Tiki museet.

Lange Maritime är skandinavisk importör för det franska båtvarvet Alubat. Sin huvudbas har Lange Maritime i Leangbukta Maritime Senter strax utanför Oslo. Försäljnings- och servicekontor i Vaxholm utanför Stockholm.

För ytterligare info:
www.langemaritime.com/alubat/Alubat_html/saw_2009.html

Länk: www.langemaritime.se