3 april, 2009

Ny RIB från Second X-Craft korsade Engelska kanalen

Efter att noga ha studerat hur deras lyxiga RIB-modell X-Craft 9.0 med inombordare togs emot på miljonärsmässan Millionaire Fair i Amsterdam introducerar X-Craft en ännu sportigare version av båten: X-craft 8.0. Lanseringen sker på båtmässan Ribex Boat show på Isle of Wight 8-10 maj.

Typiska egenskaper för denna nya RIB (rigid inflatable boat) är dess goda fartegenskaper, komfort i båten och en mycket lyckade konstruktion, enligt företaget. Liksom för övriga modeller från företaget finns det ett stort utbud av motorer att välja mellan. Standard är en 250 hk Mercury Pro XS, vilket ger en fartpotential på över 100 km/h.

RIB-båtarnas popularitet växer ständigt tack vare båttypens goda sjöegenskaper och enkla hantering. X-Craft finns att köpa hos återförsäljare i Danmark, Spanien och Nederländerna. Priset för X-Craft 8.startar på cirka 80 000 Euro.

Länk: www.xcraft.nl