20 april, 2009

Mange Olsson skadad – Ericsson 3 på andra plats

Magnus “Mange” Olsson, skeppare på Ericsson 3, är skadad. Han fick en skada på ett eller flera revben efter att en stor våg träffat honom. Mange stannar dock kvar ombord till målgången i Boston, trots smärtorna. Han kan inte gå med i det ordinarie vaktsystemet, men väljer att stanna på båten.

Manges roll ombord på Ericsson 3 är av högsta betydelse. Sedan han tog över som skeppare har det gått allt bättre för Ericsson 3, som till och med vann den längsta etappen hittills i Volvo Ocean Races historia – den mellan Kina och Brasilien.

För tillfället har Ericsson 3 åter tagit sig upp på andra plats, 61 Nm efter ledande Telefonica Blue. Puma ligger hack i häl, bara några meter efter, och Ericsson 4 på fjärde plats är ytterligare bara 6 Nm efter.

Videofilm med Mange Olsson finns på sajten www.thenewsmarket.com