27 april, 2009

Ericsson Racing Team vann dubbelt till Boston

Ericssons två båtar i Volvo Ocean Race tog en imponerande dubbelseger på etapp sex från Rio de Janeiro till Boston. Efter drygt 15 dygn till havs skiljde bara 12 minuter mellan segrande Ericsson 4 – med internationell besättning – och nordiska Ericsson 3 när de gick i mål på söndagseftermiddagen lokal tid. Trea blev spanska Telefonica Blue endast 5 minuter efter Ericsson 3.

– Det har varit en fantastisk etapp där vi ofta seglat nära våra konkurrenter. Bakom vår seger ligger hårt arbete. Vi har fått kämpa stenhårt hela tiden. Men givetvis är det ett mycket bra resultat för oss, sade Torben Grael skeppare på Ericsson 4 efter segern.

För Ericsson 4 är det tredje etappseger av sex möjliga och man utökar nu sin ledning i tävlingen. Ericsson 4 vann både etapp ett och två, men sedan fick skepparen Torben Grael och hans besättning vänta till den sjätte etappen innan det blev en ny seger.

Nu väntar tre veckors uppehåll i Boston innan båtarna ger sig ut på den sjunde etappen från USA till Galway på den irländska västkusten dit båtarna väntas den 23 maj. Därefter fortsätter seglingarna till Marstand och sedan till Stockholm innan tävlingen avslutas i S:t Petersburg 27 juni

Länk: www.ericssonracingteam.com

Foto: Oskar Kihlborg.