11 maj, 2009

Askeladden i motorsamarbete med Suzuki

Norska Askeladden är i full gång med att starta upp sin båtproduktion igen efter konkursen i vintras. Nya ägare och nytt kapital borgar för att produktionen ska komma igång igen. Samtidigt som nya Askeladden Boats byggs upp har företaget ingått ett europeiskt samarbete med motorleverantören Suzuki och med det norska företaget Erling Sande As i Norge som huvudsamarbetspartner för utombordsmotorer.

Erling Sande As i Drammen blir samarbetspartner i Norge, KGK Suzuki i Sverige och Johs. Phornam i Danmark.

– Vi är väldigt nödja med att få till ett samarbetsavtal med Suzuki. Det företaget har sedan sedan slutet av 90-talet uteslutande fokuserat på utveckling av 4-taktsmotorer. De har marknadens bredaste utbud av moderna, bränsleeffektiva utombordsmotorer med lugn gång. Dessutom är Erling Sande As Europas äldsta importör av Suzukimotorer. Vi känner oss trygga med att vi har gjort ett bra val, säger Henrik Askvik, daglig ledare på Askeladden Boats.

Henrik J. Askviks Sønner As hade tidigare Brunswick Marine som delägare och hade då Mercury
som huvudleverantör av utombordsmotorer. Det nya Askeladden ska fortsätta att leverera inombordare och stern drives fr¨n MerCruiser bensin och CMD Diesel från Mercury Marine.

Länk: www.askeladden.no