12 maj, 2009

Bavaria Cruiser 55 testseglas på Mallorca

Bavaria Cruiser 55 är den tyska båttillverkarens nya flaggskepp. En båt med fokus på segling samt innovation i samarbete med några av världens mest erkända konstruktörer och designers. Båten inleder varvets nya samarbete med Farr Yacht Design och är ett steg för att ytterligare förbättra prestanda och egenskaper. Utvändigt får båten harmoniska och svepande linjer med modernt balanserade former.

Det nya flaggskeppet inleder även en ny era inom innovativa lösningar och design genom samarbetet med BMW Groups DesignWorks kontor i USA. Båten får en modern inredning utan att frångå den tradition av funktionalitet som kännetecknat Bavaria genom åren. Invändigt kommer nya lösningar garanterat att överraska.

Det nya flaggskeppet börjar testseglas i maj och Båtliv kommer med en närmare presentation, intryck med mera i sommarnumret.

Varvets nya samarbeten är ett första steg i en ny inriktning för Bavaria Yachtbau. Förutom att erbjuda mycket prisvärda båtar kommer nu prestanda och design att vara i absolut toppklass. Farr Yacht Design har dominerat världens kappseglingsbanor de senaste decennierna. Bland meriterna kan nämnas flera båtar för Americas Cup och Volvo Ocean Race. Företaget har även framgångsrikt ritat båtar för vanliga seglare under många år.

Länk: www.farrdesign.com

BMW Group Designworks USA är företagets designcentrum som arbetar med design till BMW:s bilar men även att rita produkter för andra företag. Erfarenheter av design för effektiv produktion gör det till en perfekt partner för Bavaria, med världens effektivaste båtproduktion.

Länk: www.designworksusa.com

Bavaria Yachtbau är en av världens största tillverkare av båtar över 30 fot. Med rötterna i Bayern har varvet de senaste 30 åren utvecklat en branschledande tillverkningsprocess vilket ger mer båt för pengarna. Kapaciteten ligger runt 4000 båtar årligen.

Länk: www.bavariasverige.se