13 maj, 2009

Båtklubb på Seychellerna – Clipper Race Yacht Club

Nu finns det en internationell båtklubb på Seychellerna. Den heter Clipper Race Yacht Club (CRYC) och fick sin officiella introduktion redan på Londons båtmässa tidigare i år. Klubbens mål är att sammanföra alla som har deltagit i de sex Clipper Round the World Yacht Races som har hållits hittills och även kommande race. Över 340 personer har redan blivit medlemmar, men målet är minst dubbelt så många.

Ordförande för CRYC är den kände världsomseglare Sir Robin Knox-Johnston. Det var hans idé att organisera seglarna i detta kända race. Bland de mer namnkunniga medlemmarna finns Gordon Whitley från engelska Lancashire, som deltog i ett leg på det allra första Clipper 96 Race medan Sir Keith Mills, som förestår Englands America’s Cup utmaning TEAMORIGIN, var besättningsmedlem 1998 med ensamseglaren Alex Thomson som sin skeppare.

Medlemskap för dem som är kvalificerade är enkelt. De eventuella intervjuer som behövs gjordes innan personerna deltog i ett Clipper Race. Det innebär att alla medlemmarna har minst 3 000 Nm av oceansegling bakom sig.

Länk: www.clipperraceyc.com