20 maj, 2009

Fritt från mygg och knott i sommar

Scandinavian Bite Shield introducerar ett nytt effektivt vapen mot mygg och knott i Sverige. Bite Shield, som produkten heter, är en med doftämnet Geraniol. Dess egenskap att täppa till luktorganen hos mygg och knott håller dem effektivt på avstånd.

Geraniol är ett naturligt doftämne som bland annat finns i rosor och andra blommor. Doften påminner också om rosor och forskning vid University of Florida har visat att den stöter bort insekter som mygg, knott och broms. Försök har bekräftat att Geraniolens egenskaper är 400 procent effektivare än citronella, vilket används i många insektsmedel trots Kemikalieinspektionens förbud.

Bite Shield är en dosa med små pellets på vilka doftämnet i form av en eterisk olja innehållande Geraniol appliceras. Med hjälp av en liten inbyggd fläkt sprids doftämnet som täpper till fuktreceptorerna och slår ut insekternas luktsinne. Resultatet blir ett mygg- och knottfritt område på cirka 3 meter i radie utomhus. Produkten kan även användas inomhus och täcker upp till 90 m2.

– Med Bite Shield slipper man kladdiga oljor och krämer, som inte alltid har avsedd verkan, för att hålla dessa insekter på avstånd, säger Maria Andersson, Scandinavian Bite Shield AB. Många människor reagerar negativt på de ämnen som ingår i dessa produkter och som skall gnidas in på huden. Vi har presenterat produkten på några mässor och fått ett fantastiskt mottagande.

Bite Shield kan, genom sitt lilla format, användas vid många uteaktiviteter som jakt, golf, vandring, utflykter, liksom vid sommarmiddagar i det fria.

Läs mer: www.biteshield.se

Kommentarer

gerd Westerling 22:34:38 2013-06-30

Skulle vilja veta när ni får in Bite Shield igen Tack