27 maj, 2009

SM i wakeboard avgörs i Nynäshamn i augusti

Nynäshamn lockar ytterligare ett stort evenemang. Svenska mästerskapen i wakeboard avgörs i kommunen 14-16 augusti. Drygt 10 000 personer väntas strömma till Nynäshamn för att se Sverigeeliten göra upp om titeln svensk mästare i wakeboard.

– Det här är ännu en fantastisk möjlighet för Nynäshamn att attrahera tusentals besökare. Det är otroligt roligt att vi har ett så aktivt föreningsliv i kommunen. Att nu en av dessa får möjlighet att arrangera SM känns toppen, säger Ilija Batljan (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn.

Evenemanget är ett i raden av stora arrangemang i Nynäshamn under sommaren och hösten. I helgen invigdes första etappen av väg 73, 26 september blir det stor folkfest vid invigningen av etapp två av väg 73, EU:s transportattacheér besöker kommunen 27 till 29 juli, 29 augusti hålls Skärgårdsmarknaden och 14-16 augusti arrangeras alltså Svenska mästerskapen i wakeboard.

– Sveriges främsta wakeboardförening, Nynäshamns Wakeboardklubb, firar 50-årsjubileum så vi kommer att göra evenemanget till något alldeles extra. Bra arrangemang i kombination med att Nynäshamn är en perfekt plats att hålla SM i bäddar för succé, säger Claes Scheffer, Nynäshamns Wakeboardklubb.

Länk: www.nynashamn.se