2 juni, 2009

Honda sponsrar Ola Skinnarmos expedition med elverk

Ett EU20 följer med Ola Skinnarmo och hans team på den krävande expeditionen som avseglar från Stockholm den 15 juni och beräknar nå Berings sund i september -09. – ‘Målet med vår expedition är att på ett miljöneutralt sätt genomföra en stor, spännande strapats. Visualisera de skrämmande förändringar som sker i Arktis sårbara miljö och viktigast, inspirera människor att dra sitt strå till stacken, säger Ola Skinnarmo. – Jag valde ett elverk från Honda för att få det mest pålitliga, effektiva och driftsäkra elverket på marknaden. Att dom uppfyller EU:s miljödirektiv Euro2 är självklart också viktigt.

Expeditionen har under hösten och vintern 2008-09 utrustat och färdigställt projektets segelbåt, Explorer of Sweden. Den 15 juni kommer Explorer of Sweden att avsegla från Skeppsbron i Stockholm. Via Karlskrona kommer expeditionen angöra Malmö* (18 juni), Köpenhamn, Göteborg och Oslo innan det är dags för det långa “benet” upp till Tromsö i norra Norge.

Från Tromsö seglar expeditionen sedan vidare mot Svalbard och forskningsbyn Ny Ålesund. Där kommer expeditionen att fotografera och filma samt samla kunskap från de stationerade forskare som har fokus på Arktis och global uppvärmning.

Seglatsen går sen vidare och i mitten av september beräknas expeditionen med Explorer nå Berings sund. Man har då seglat igenom hela Nordostpassagen, så som Nordenskiöld 130 år tidigare utförde bragden ombord på segelfartyget Vega.

Expeditionen följer i svensken Adolf Erik Nordenskiöld spår. Åren 1878-79 färdades han och hans expedition med ång- och segelfartyget Vega från Atlanten i väst till Stilla havet i öst. Hans expedition blev den första i världen att ta sig fram längs denna rutt.

Honda är världens ledande tillverkare av elverk. EU20 är extremt tystgående, driftsäker, har gummifötter för vibrationsfri gång och låg vikt (konstruerad för att bära med sig). Samtliga Hondas elverk uppfyller EU-direktiven gällande elsäkerhet och uppfyller även EU´s direktiv Euro2, ett miljökrav som baseras på tidigare EPA (US Environmental Protection Agency).

Länk: www.honda.se

Honda är världens största motortillverkare. Oavsett på vilket sätt du vill ta dig fram så finns det ett omfattande utbud från Honda att välja mellan. På land, till sjöss och numera även i luften återfinns det förstklassiga produkter framtagna av Honda.
Honda Power Equipments utbud består av gräsklippare, åkgräsklippare, trimmers, elverk, vattenpumpar, jordfräsar, snöslungor och båtmotorer för både privatkund och proffs.
2008 såldes 5 500 000 Power Equipment-produkter över hela världen.

Länk: www.skinnarmo.com

Kommentarer

Knut F 09:11:43 2009-06-04

Funderade just på att köpa ett likadant! Nu blir det affär.

Mange O 09:19:14 2009-06-04

Vi också. Behöver mycket vatten.