8 juni, 2009

Snabb start från Irland

Det blev en riktigt snabb och tuff start från irländska Galway för deltagarna i Volvo Ocean Race. Bilderna från starten är riktigt fräcka och visar hur snabbt de här båtarna kan seglas .Nu går det dock betydligt långsammare. På måndagskvällen gjorde båtarna knappt tio knop med cirka 700 Nm kvar till målet i Marstrand.

Ericsson 3 och Ericsson 4 ligger på tredje respektive fjärde plats i sammandraget för tillfället. Skillnaderna mellan båtarna är dock inte särskilt stora och mycket kan hända fram till målpång.

Efter helgens inledande start i friska vindare trodde seglingsledningen att båtarna skulle nå Marstrand som på onsdag. Det verkar inte särskilt troligt för tillfället om inte vindarna ändrar sig radikalt.

Via Ericsson Racing Team har vi fått flera dramatiska bilder som visar starten av Leg 8. Det 1 250 Nm långa ben som deltagarna nu är ute på sträcker sig från Galway på Irland till svenska Marstrand.

I de starka vindar som rådde vid starten fick bland annat Ericsson 4 en rejäl broach vid Irlands sydkust, vilket gjorde att båten tappade ledningen på den här sträckan och nu får segla ikapp igen.

Länk: www.volvooceanrace.org