17 juni, 2009

Klart för semifinaler i Ericsson Jr Cup

Skeppsbron i Stockholm väntar på att Volvo Ocean Race-båtarna ska komma in till race village, vilket sker på onsdagen. Fram till dess pågår Ericsson Jr Cup på Stockholms Ström. Den andra dagen av Ericsson Jr Cup bjöd på perfekt seglingsväder, med västliga vindar, från Gamla Stan och ut mot vattnet, runt 3-7 m/s och strålande sol. Eftersom vindarna var svagare än under måndagen var det även tillåtet för deltagarna att segla med spinnaker, vilket ställde till det för några besättningar.

Många av deltagarna seglar till vardags enmansjolle och är därför inte vana vid denna typ av segel.

– Vi har haft en bra dag med många fina race. Eftersom vi låg så bra till i seglingsschemat hade vi också möjlighet att utöka grundomgången med ytterligare ett race för varje besättning, vilket var mycket uppskattat. Det är viktigt att även de som inte går vidare till semifinal känner att de har fått segla mycket i tävlingen, säger Stefan Rahm, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

– Gänget från Upsala KF, med bland annat landslagsseglaren Emil Malmström, som gjorde utmärkta reslutat i går har fortsatt i samma stil och blir nog svåra i semifinalen.

UKF, med Emil Malmström, Charlie Ekeberg-Enlund och Oscar Mark vann grundomgången. I morgon, onsdag, startar semifinalerna kl 9.30. De tre bäst placerade lagen från varje semifinalerna går direkt vidare till final. Från semifinalerna gör de lag som placerat sig på platserna 4-7 upp i ”andra chansen” varifrån två lag tar plats i finalen. Prisutdelningen för Ericsson Jr Cup kommer att ske i samband med prisutdelningen för den nionde etappen av Volvo Ocean Race. Förstapriset är ett dygns segling tillsammans med besättningen från Ericsson 3.

Länk: www.svensksegling.se/jrcup