24 juni, 2009

Match Cup Sweden öppnar Hall of Fame

I år är det 15 år sedan den första Match Cup-seglingen hölls på Marstrand och evenemanget har sedan utvecklats till Sveriges i särklass största årliga seglingsfest. För att lyfta fram den anrika traditionen och historien öppnar nu Match Cup Sweden en Hall of Fame där stjärnfotografen Dan Ljungsvik visar upp vinnarna och några av de starkaste seglingshändelserna genom åren.

Dan Ljungsvik är en av seglingsvärldens mest respekterade fotografer och har följt Match Cup Sweden sedan starten 1994. Tack vare Dans känsla för ögonblicksbilder har evenemanget fått bred spridning och motiven från Marstrand syns idag över hela världen. Han har nu, tillsammans med Brandspot och GKSS, skapat en Hall of Fame i Södra Strandverket på Marstrand. Besökarna får i fantastiska bilder uppleva Match Cup Swedens höjdpunkter genom åren.

– Det har varit en ära att tillsammans med Dan Ljungsvik skapa Match Cup Swedens eget Hall of Fame. Det är mycket som har hänt sedan 1994 och det vill vi gärna dela med oss av till de över 100 000 besökare som kommer till Marstrand varje sommar, berättar Martin Sohtell, Brandspot, som skrivit utställningens texter.

Utöver tävlingarnas årliga höjdpunkter kommer utställningen att visa upp personporträtt av seglare som gjort ett starkt intryck på och tillfört något extra för Match Cup Sweden. Dessa kommer att väljas in och presenteras vid en särskild ceremoni under tävlingsveckan.

På plats kommer även Match Cup Swedens retroinspirerade posters att ställas ut och säljas. Grundtanken med affischerna, som visar upp tre olika matchracing-dueller, var att skapa något som man vill ha i sitt hem istället för vanlig traditionell reklam. För den som är intresserad av en mer exklusiv variant kommer Childhoods Match Cup Sweden-motiv att finnas upptryckt på canvas och blir signerad av seglarna och prinsessan Madeleine.

Länk: www.matchcupsweden.com

Foto: Dan Ljungsvik.