8 juli, 2009

Arne Mårtensson återvänder till Sverige efter jordenruntresa

Arne och Heléne Mårtensson har arbetat länge inom bankvärlden på höga poster. Arne var ordförande i Handelsbanken och hade flera styrelseuppdrag av dignitet, när de bestämde sig för att satsa på drömmen att segla jorden runt. Rutten de valde följer i kölvattnet på James Cook, under hans första resa, men fortsätter ända ned till Antarktis och upp längs Chiles kust i den patagoniska skärgården.

Deras båt Yaghan är en 62-fots Hallberg-Rassy, utrustad med de senaste instrumenten och hjälpmedlen, allt som kan underlätta en segling i dessa relativt ensliga farvatten.

Hur man utrustar sin båt för en extrem jordenruntsegling, hur man gör en riktig väder- och ruttanalys, om de fantastiska naturupplevelserna och framför allt om valet att välja en annan verklighet än finansvärlden, berättar Arne och Heléne i boken Vid nytt roder som utkom i maj.

Läs mer om resan på: www.yaghan.com

PÅ hemsidan kan man följa äventyret på Arne och Heléns blogg. Där finns även bilder och filmklipp.

Den 17 juli kl. 9.00 anländer Yaghan till Bullandö marina efter mer än tre år till havs.