28 juli, 2009

Tre Kronor först över startlinjen i sista etappen av The Tall Ships´ Races

När den sista etappen av The Tall Ships´ Races 2009 startade var Tre Kronor af Stockholm första båt över startlinjen, tätt följd av ryska Mir och norska Christian Radich. Flottan på närmare ett hundra fartyg och segelbåtar kommer under tisdagen och onsdagen att runda Gotland för att i slutet av veckan gå i mål i Klaipeda i Litauen.

Ombord på Tre Kronor af Stockholm seglar ungdomar från länderna kring Östersjön. Seglingen är en del i Briggen Tre Kronor arbete som en ambassadör för Östersjöregionen och genomförs i samarbete med Baltic university Programe. Målet är att skapa ett nätverk av ungdomar från regionen där viktiga frågor som rör Östersjöns framtid kan diskuteras.

Briggen Tre Kronor – En ambassadör för östersjöregionen
Briggen Tre Kronor seglar för Östersjön vilket innebär att vi arbetar tillsammas med ungdomar, myndigheter, näringsliv och intresseorganisationer för att Östersjön ska bli friskare och att länderna runt Östersjön ska växa tillsammans.

Länk: www.briggentrekronor.se