28 juli, 2009

Carl-Hampus Lundberg laddar för EM i Karlsborg

Nu i helgen den 25/7 och 26/7 körde Carl-Hampus Lundberg den andra och tredje SM deltävlingen i racerbåtsklassen T400. Efter en oturlig säsongstart på Grisslinge havsbad gick det lite bättre nu i helgen. Båten fungerade precis som den skulle och de nya uppdateringarna för ökad driftsäkerhet gjorde sitt.

På lördagens tävling passade Carl- Hampus på att prova lite nya saker inför EM i Karlsborg den 22 augusti. Tyvärr fungerade dessa saker inte lika bra på tävlingsbanan som de gjorde hemma. Därför slutade hamnade Carl-Hampus efter lördagens fyra heat på en total fjärdeplats. Detta gav Carl-Hampus 13 viktiga poäng i SM-tabellen.

Söndagen var en ny dag och en ny tävling med fyra heat. Nu gick det bättre för Carl-Hampus och i de båda två första heaten slutade han på tredjeplaceringen. I det tredje heatet halkade han efter lite i starten och var inte bättre än sexa ut ur den första kurvan men lyckades under heatet att köra upp sig till en fjärdeplats. I det sista heatet gjorde Carl-Hampus en kanonstart och var först ut ur första svängen. Johan Björk som jagade bakom lyckades aldrig köra om trots att hans båt går lite fortare än vad Carl-Hampus båt gör.

Carl-Hampus är nöjd med helgen, speciellt med säsongens första heatseger.

– Det var skönt att bevisa att jag kan köra ifrån Björk och få ett bevis på att min båt är en vinnarbåt. Säger Carl-Hampus.

Nu är det knappt en månad kvar till EM för T400 i Karlsborg. Till dess ska Carl-Hampus jobba med att få ännu bättre snurr på grejerna. Det blir kul att se hur hans ekipage står sig mot det internationella motståndet.