15 augusti, 2009

Delad ledning för Hansen i Gill Baltic Match Race

Seglingarna i den första Nordiska Matchracing-touren startade i Stockholm på fredagen. I tourens öppningsevent, Gill Baltic Match Race på Lidingö, har hemmahoppet Björn Hansen inlett utmärkt och är i delad ledning efter åtta flighter. Han toppar tillsammans med Dansken Peter Wibroe och Fransmannen Pierre-Antoine Morvan.

Den första dagens seglingar i Gill Baltic Match Race bjöd på strålande sol, vind i seglen och fina förhållanden för publiksporten nummer ett inom segling, Matchracing. Björn Hansen, som även är med och arrangerar tävlingen, har på vattnen utanför seglingscentrat AtSea på Lidingö tagit fyra av fem möjliga poäng efter de åtta första flighterna och därmed seglat upp i topp.

Baltic Match Tour är ett nytt internationellt kappseglingsevenemang och utgörs av en serie matchracingtävlingar i Stockholm, Helsingfors och Tallinn 14-22 augusti 2009. Deltagarna tävlar tre dagar intensivt på varje ort och reser nattetid mellan kappseglingarna.

Finalseglingarna i Gill Baltic Match Race går av stapeln söndagen 16 augusti på Lidingö och slutsegraren för hela Baltic Match Tour koras slutligen i Tallinn den 22 augusti.

Fakta Baltic Match Tour:
Touren är en ny matchracingtävling i Norden som består av tre ISAF Grade 2 regattor som seglas direkt efter varandra under nio dagar i tre olika länder 14-22 augusti. Touren vänder sig till den isnternationella matchracingeliten med tonvikt på nordiska deltagare. Tolv lag kappseglar i mycket högt tempo i tre dagar i varje stad för att på kvällen dag tre, kliva ombord på en färja som tar dem vidare till nästa stad. Det segrande laget koras i Tallinn efter nio tuffa dygns tävlande.

Kappseglingsschema
• Gill Baltic Match Race, Stockholm 14-16 augusti, Arrangör Stockholm Match Race Center och Gamla Stans Yacht Sällskap, Plats: AtSea (Skogshem) vid Elfvik, Lidingö.
• Helsingfors 17-19 augusti, Arrangör Nyländska Jaktklubben, Plats Havshamnen.
• Tallinn 20-22 augusti, Arrangör Estonian Match Race Union, Plats Pirita.

Länk: balticmatchtour.wordpress.com