22 augusti, 2009

Öppna Varv: Nord West med drev och joystick

Öppna Varv pågår hela helgen på Orust i hamnarna i Ellös, Kungsviken, Henån och på Vindön. En av motorbåtsnyhetern a är denna Nord West 370 SportsTop, som är en av de första båtarna som är utrustade med Volvo Pentas nya drev med joystick.

Nord West är ett av de första produktionsvarven som har installerat Volvo Pentas nya drivsystem ”Sterndrive Joystick” och presenterar detta i en fullt färdig båt.

Båtliv har provkört den aktuella båten i samband med Öppna Varv. Likheten med IPS-system från Volvo Penta är slående med ett elektriskt styrsystem och manövrering i hamn som sköts med joystick. Varje båt av den här typen kan utrustas med upp till fyra joysticks.

Nord West var bland de första båttillverkarna att serietillverka en båt designad för IPS när detta lanserades 2005 och Nord West 420 Flybridge har sedan dess levereras i 94 exemplar varav majoriteten med IPS tack manövreringen med joystick.

Båten med det nya systemet – drev med joystick – är installerat i varvets senaste båtmodell Nord West 370 SportsTop, en sportscruiser med elektriskt tak. Men även Coupé och Flybridge samt 42 fot kan fås med denna nyhet.

Länk: www.nordwest.se