26 augusti, 2009

GEAR blir generalagent i Sverige för klockmärket Luminox

Sedan 1989 har Luminox utvecklat schweiziska klockor med “Luminox Light Technology”, en unik teknik som gör det enkelt att avläsa tiden även i totalt mörker. Idag används Luminox flitigt av militära och brottsbekämpande grupper såsom US Army, Navy SEALs, US Airforce, Secret Service m fl.

LUMI NOX är en amerikansk framgångssaga som tog sin början på 1980-talet, då företaget upptäckte ett unikt belysningssystem med en egen kraftkälla. Detta gjorde armbandsuret mer synligt och lättare att avläsa i svåra och mörka situationer. Tekniken kom att kallas “Luminox Light Technology” och varumärket LUMI NOX var fött (1989).

Luminox riktade sig i början mot sportmarknaden och tog fram en dykmodell, men det var först efter ett mässframträdande som en officer från US Navy SEAL förklarade sitt behov av en klocka för nattliga uppdrag. 1994 släpptes den första Original Navy SEAL-modellen som senare lanserades även för konsumenter. Det blev succé direkt.

Därefter tillkom flera modellserier för att passa olika typer och stilar: den aktiva konsumenten, idrottsmannen, räddningstjänsten, militära och brottsbekämpande grupper.

Sagan fortsätter vidare när en kollega från Edwards Air Force Base visade sin uppskattning för Luminox klockor och berättade hur piloterna som flög F-117 NighthawkTM Stealth bar Luminox klockor och älskade dem. En förfrågan kom om att göra klockor speciellt för flygvapnets personal.

Månader senare släpptes den första pilotinspirerade modellserien – som blev början på ett förhållande med Lockheed Martin®, skapare av F-117 NighthawkTM Stealth. Samarbetet resulterade senare i en modellserie för piloterna som flög SR-71 Blackbird, världens hittills snabbaste flygplan.

Luminox är stolta över sina framgångar så här långt, från ingenting tills idag när varumärket finns representerat i fler än 30 länder runt om i världen. Nu fortsätter sagan hos GEAR i Sverige.
Egenskaper
* Lyser automatiskt utan varken knapptryckning eller uppladdning
* Garanti för lyseffekt i 10 år
* Lyser kontinuerligt under mer än 25 år
* Amerikansk design, schweiziska urverk
* Vattentäta och stöttåliga

Länk: www.luminox.se