6 oktober, 2009

Henrik Ottosson till North Sails

Henrik Ottosson, framgångsrik seglare och segelmakare från Göteborg, förstärker North Sails loft i Västra Frölunda. ”Nu får jag mer tid för det jag verkligen vill, ta hand om kunder, segla på deras båtar och ge service”.

Henrik Ottosson, 36, har under de senaste två åren drivit sitt loft i samarbete med Quantum Sails. Där har han gjort det mesta själv – allt från design och produktion till kundkontakter och administration.

”Förhoppningen är att mina gamla kunder inte ska uppleva någon större skillnad. Det ska fortfarande vara till mig – Henrik – de ska komma för att få tips, råd och service. Samtidigt är det spännande att få utvecklas med allt det kunnande som finns inom North Sails.”

Henrik startade Henrik Ottossons Segelmakeri 1995. Han har gjort sig ett namn som både seglare och segelmakare i klasser som Express, Smaragd, Maxi Racer och i match racing. Elva SM guld i olika entypsklasser kan han ståta med.

”Henrik är otroligt driftig och mångsidig. Nu kommer han att jobba tillsammans med Fredrik Åstrand och vårt svenska utvecklingsteam. Självklart ser vi fram emot att få ha Henrik med i teamet”, säger Björn Österberg, VD för North Sails Sweden.