12 oktober, 2009

Berntsson Sailing Team femma på Bermuda Gold Cup

Efter att ha åkt ut mot den regerande världsmästaren Ian Williams i kvartsfinalen lyckades Berntsson Sailing Team tillslut vinna matchen om femte-platsen.

I kvartsfinalen låg svenskarna under med 2 poäng inför dagens seglingar, Berntsson Sailing Team behövde 3 raka segrar för vidare avancemang.

Svenskarna inledde första seglingen aggressivt och lyckades stressa motståndaren till regelbrott. Domaren dömde dubbel straffsväng till motståndaren. Johnie med besättning fick därmed en betryggande ledning som höll hela vägen in i mål.

Andra seglingen började desto sämre. Berntsson fick ett straff dömt mot sig i förstarten. Britterna seglade klanderfritt och även om avståndet mellan båtarna aldrig var långt så gavs aldrig någon möjlighet att kvittera.

Drömmen om semifinal försvann men seglingarna fortsatte om platserna 5-8. Första placeringsmatchen seglades mot den unge Torvar Mirsky, Aus, som just nu leder World Matchracing Tour. Johnie kontrollerade matchen och fick en drömstart. Ledningen på någon båtlängd drygades ut. Berntsson Sailing Team vann och var nu klara för matchen om 5e platsen. Matchen om 5e placeringen seglades mot fransmannen Mathieu Richard. Även denna match dominerades av svenskarna som verkade ha hittat storformen en aning för sent denna regatta. Berntsson Sailing team slutade därmed på en 5e plats i det 24 lag starka startfältet.

Laget bestod denna regatta av:

Johnie Berntsson – rorsman
Daniel Wallberg – taktik/fördäck
Johan Bäckman – försegeltrim
Björn Lundgren – storsegeltrim