22 oktober, 2009

Marinplus AB svensk distributör för Shipmodul

Marinplus AB har utsetts till ny svensk distributör för Shipmodul. Allt fler instrument och givare som till exempel GPS-mottagare, ekolod, AIS-mottagare eller väderstationer installeras på båtar. Informationen skickas med protokollet NMEA 0183 eller NMEA 2000.

För att ett navigationssystem ska kunna använda och visa information som skickas med NMEA 0183 behövs en ledig ingång för varje enhet. Ofta räcker inte ingångarna till för alla givare. Då är en multiplexer en smart lösning. Givarna ansluts till multiplexern som samlar all data till en utsignal som i sin tur ansluts till navigationssystemet.

Shipmodul passar både till plottrar, navigationsdatorer och handhållna produkter. I sortimentet finns multiplexer med USB, Bluetooth, SeaTalk och seriella portar. Det finns även en NMEA-splitter som är lämplig när flera instrument behöver dela på NMEA-information.

– Med en Shipmodul behöver du inte byta till en ny plotter bara för att du vill ha ett till instrument ombord, säger Christer Ullskog, produktchef på Marinplus AB.

– Jag är mycket nöjd att vi har nått ett distributionsavtal med Marinplus AB. Detta kommer verkligen att stärka varumärket Shipmodul på den svenska marknaden, säger Meindert Sprang, VD för CustomWare i Holland som äger Shipmodul.

Shipmodul kostar mellan 1 490 kr till 4 190 kr inkl moms beroende på modell.

Marinplus AB representerar ett stort antal varumärken i Sverige, bland annat FLIR värmekameror, Comar AIS, Interphase bottenskanners, C-MAP sjökort, PRIMAR ENC sjökort, Rose Point navigationsprogram och NaviGear navigationssystem.

Länk: www.marinplus.se