30 oktober, 2009

Scania levererar 60 bussar med RME-drift till Göteborg

Scania har sålt 60 stadsbussar till operatören Busslink som kör för Västtrafik i Göteborgsregionen. Bussarna har motorer som kan köras på RME (rapsmetylester), som är ett förnybart bränsle som inte bidrar till ökade koldioxidutsläpp.

– Det här är vår andra stora order från Busslink i år, som tidigare beställt 85 ledbussar med etanoldrift för trafik hos Storstockholms Lokaltrafik, SL. Vår bussförsäljning har utvecklats bra under året och hittills har vi sålt drygt 225 bussar, merparten för kollektivtrafik. Bakom framgångarna ligger att vi kan erbjuda ett komplett bussprogram med motorer för såväl diesel- som förnybara bränslen säger Leif Nyström, som är ansvarig för bussförsäljningen på Scania Sverige AB.

De två- och treaxliga bussarna är av typen Scania OmniLink och ska levereras under våren 2010 för trafikstart i juni. 18 bussar är av tätortsutförande och 42 är anpassade för regionaltrafik.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 35 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2008 uppgick faktureringen till 89 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 8,9 miljarder kronor.

Länk: www.scania.com