2 november, 2009

Nord West lanserar ny större sportscruiser

2010 sjösätts Nord West 430 Sport och SportsTop. Självklara efterföljare till det så framgångsrika Nord West 420 konceptet som rönte sådan framgång i internationella utmärkelser och tester. – Samtidigt är det ett svar på efterfrågan på större varianter av de ifjol introducerade och så uppskattade Nord West 370 Sport och SportsTop.

Pressrelease:

Nord West 430 Sport representerar en traditionell, öppen sportscruiser. Med generösa utrymmen, inne och ute, ger hon samtidigt möjlighet till bekvämt boende.

Nord West 430 SportsTop har, med sitt stora el-manövrerade kapelltak av dubbel kapellväv, gett aktivt båtliv nya dimensioner och flexibilitet. Och komfort.

Förpiken är på sedvanligt Nord West manér rymligt och trivsamt med ordentliga garderober. Enkel närhet till toalett och dusch med ingång både från förpik och salong. Den luftiga salongen hyser en U-soffa samt ett elektriskt nedsänkbart bord som ger en extra bäddplats vid behov. Det rikligt utrustade pentryt har stora arbetsytor, skåp både uppe och nere, kombiugn med mikro/varmluft/grill, samt 130L kylskåp med frysfack. Spisen kan fås som elektrisk eller gasol.

Förarmiljön har en fällbar tvåsitsmodul som gör att man kan stå och köra – tillsammans med ergonomiskt placerade reglage ges frihet och översyn vid all manövrering. Soffan till babord med plats för tre personer är i nivå med vindrutan för att ge sikt föröver vid gång.

Sittbrunn och badplattform är integrerat i två plan. Detta ger gott om svängrum för gemenskap och aktiviteter. Här finns en topputrustad wetbar med plats för kylskåp, ismaskin, grill etc. Det aktre bordet vid U-soffan är el-styrt och kan sänkas för att skapa en skön miljö för relax och solbad. En rejäl badbrygga med praktiska, lätthanterliga stuvutrymmen är så klart en del av helheten.

Nord West 430 SportsTop

Planlösningen i sittbrunn, salong och förpik är alltid densamma. Däremot ges stora variationer genom tre olika planlösningar midskepps:
Planlösning A – En stor gästkabin med dubbelbädd och egen toalett med dusch.
Planlösning B – Två gästkabiner; en dubbelkabin och en enkelkabin med toalett och dusch.
Planlösning C – Två dubbla gästkabiner.

Nord West 430 Sport och SportsTop är mycket välutrustade redan från början med allt från väsentligheter som bogpropeller, värmare, septiksystem till ett komplett strömpaket med laddare, inverter, åskskydd och isolationstransformator. Nyheter på standardutrustningen är automatisk drevtrim, aktivt elektriskt korrisionsskydd och sedan några år tillbaka LED-belysning.

Motorrummet är lättåtkomligt med el-öppning av luckan och har plats för generator/elverk.
NW430 kan fås med IPS eller drev och med upp till fyra stycken joystick.

Teknisk information

Längd ö. a.: 13,5 m
Bredd: 3,9 m
Kabiner/Kojer: 2-3/4-8
Motorer: 2 x VP D6 (370-435 hk), IPS eller drev, med eller utan joystick
Design & Konstruktion: Benny Martinsson

Länk: www.nordwest.se