11 november, 2009

Miljön i fokus på Båtmässan i Göteborg 2010

I februari slår Båtmässan återigen upp sina portar på Svenska Mässan i Göteborg. Under mässan arrangeras 2010 års Kustkonferens där en hel dag ägnas åt båtlivets viktigaste framtidsfråga – miljön. – Vi räknar också med många miljönyheter på Båtmässan, det gäller både båtar, motorer och tillbehör, säger Bengt Wallin, mässansvarig för Båtmässan.

Branschorganisationen Sweboat rapporterar att båtförsäljningen under sommaren ökade med 30 procentig, jämfört med i våras och ökningen håller i sig.

– Under hösten har vi märkt en större optimism i branschen. Det visar sig bland annat i företagens intresse för att ställa ut på Båtmässan hela tiden ökar, säger Bengt Wallin.

Kustkonferensens tema under mässan är ”Framtid och Miljö”.

– Vi vill få alla intressenter i båtbranschen, från tillverkare till båtfolk, samhällsplanerare och serviceinstanser att mötas och verkligen ta konkret avstamp inför framtiden, säger Anders Svedberg på Västsvenska Turistrådet.

På Kustkonferensen diskuteras också framtid, trender och innovationer inom båtlivet. Ett annat seminarium tar upp Bohusläns framtid. Ska Bohuslän bevaras eller utvecklas? Eller går dessa krafter att förena?

Standarden på gästhamnar är väsentligt mycket lägre, jämfört med campingplatser. Här finns mycket att ta tag i.

– Just nu ligger en motion i riksdagen om sänkt moms och att införa så kallad turistmoms för gästhamnar, något som skulle betyda mycket för båtlivet, menar Anders Svedberg. Då skulle vi få in fler entreprenörer i branschen. Folk som förstår att en gästhamn inte handlar om att parkera båten utan om att se människan i båten.

Kustkonferensen arrangeras 9–10 februari på Svenska Mässan i Göteborg i samband med Båtmässan som pågår 6 – 14 februari.

Länk: www.batmassan.se

Kommentarer

Kent Hamberg 09:41:59 2009-12-02

Hej, vi är intresserade att vara på Båtmässan i Göteborg. Vi vill veta om vad som gäller, regler, priser etc.
Var vänlig och skicka oss information. Vi är en helt ny båtproducent med Miljöprofil som startat med att bygga Ribbåtar i Ängelholm med svanska samarbetspartners och i huvudsak svenska leverantörer.
Mvh Kent Hamberg
Light Marin Europa AB
Helsingborgsvägen 33B
26272 Ängelholm
Mobil 070-9992450

Lars-Åke Redéen 11:07:49 2009-12-02

Hej!
Du bör nog ta kontakt med mässledningen i Göteborg. Det här är tidningen Båtlivs hemsida…
mvh
Redaktionen

länk 12:18:05 2009-12-02

www.batmassan.se