13 november, 2009

Familjebild vann Båtlivs Fototävling 2009

Lisa Brange från Ängelholm vann årets stora fototävling i Båtliv. Hennes bild (ovan) uppfyllde med råge juryns förväntningar på en bild under temat “Familjens Båtliv”. På andra plats kom Jörgen Jörgensen, Vaxholm, och på tredje plats Stefan Christiansson, Torslanda.

Båtlivs redaktion tackar alla som har skickat in bilder till tävlingen. I år deltog cirka 500 fotografer. Totalt har cirka 45 000 personer röstat.

– Vi är en Skånefamilj med tre barn som har haft segelbåt sedan 1989. Första semesterseglingen gick runt Själland, med en 4- och en 2-åring. Så småningom utökades familjen med ytterligare en person, som seglade för första gången när han var 6 veckor gammal, och han var 6 veckor för tidigt född, så där kan man verkligen säga att han seglat hela sitt liv, säger Lisa Brange om sin vinnarbild och sitt fotograferande.

– Vi har under alla år semesterseglat, mestadels i Bohuslän, men även i Danmark och Blekinge. I år hyrde vi båt i Kroatien och det var väldigt härligt. Fantastiskt vatten, varmt och skönt och en mängd öar att besöka. Lyxiga marinor, eller nästan ensamma vikar. Det var bara att välja. Lata dagar i klarblått, varmt vatten, eller strandhugg i gamla, charmiga städer. Den här bilden visar vilken glädje det är att familjesegla, även om barnen uppnått mer eller mindre vuxenålder.

– De som är med på bilden är min son Elias längst till vänster på bilden, min dotter Kajsa, min man Anders och längst till höger min son Hannes.

Jörgen Jörgensens bild föreställer en natthamn i ett fantastiskt månljus. Stefan Christiansson har fångat ett par små besättningsmedlemmar när de badar vid familjens båt.

Länk: www.batliv.se/foto2009.asp