18 november, 2009

Nyutvecklad Campus 7.4

Nu utvecklar båtdesignern Bernt Lindquist Campus‐konceptet ytterligare ett steg. Nya Campus 7.4 är utvecklad med hans mångåriga erfarenhet av att bygga båtar med en unik hanterbarhet som grund. Den första Campusmodellen presenterades 1982. Ingen annan segelbåt har gått att hantera som en jolle och samtidigt haft kölbåtens trygga egenskaper.

– Många har frågat efter en lite större Campus. Utmaningen har varit att skapa en båt med mer komfort och samtidigt behålla de smidiga egenskaperna. Vi har löst detta genom att förstora båten försiktigt, säger Bernt Lindquist.

Nya Campus 7.4 har ett skrov som är 7,10 m x 2,45 m att jämföras med Campus 6.6 som är 6,20 m x 2,30 m. Bland annat genom att hålla ner skrovhöjden, göra en smart stabiliserande inredningslösning och bygga båten mer avancerat, kan vikten fortfarande hållas låg och smidigheten behållas.

– Fortfarande skall en person ensam kunna rigga utan mastkran och fortfarande kan båten smidigt trailas efter en personbil. De större måtten ger möjlighet att skapa en komfortabel bobåt. En annorlunda planlösning ger helt ny komfort för storleksklassen.

I den nya båten finns separat förpik med rejäla fullängdskojer. Garderober och stuvutrymmen. Matbord med plats för 4 personer. Pentry med möjlighet till tvålågigt kök och diskho. Plats för avskild WC med sjögarderob. Dubbelkoj med över 2 m längd. Utvändigt en genomtänkt och bekväm sittbrunn med gott om plats för 4 personer. Höga sarger vid sittbänkarna ger bekvämlighet och trygghetskänsla. Rorsman har 3 bekväma sittplatser att välja mellan. Smidig motorhantering genom en ny lösning.

Den nya planeringen ger också överlägset stora stuvutrymmen från sittbrunnen.

En liten Diva
– Grundidén med Campus har varit enkelhet. Enkel att segla, rigga, förvara och traila och allt till ett oslagbart pris. Diva båtar är kända för fart, smidig hantering, innovativa lösningar och ett fantastiskt hantverk.

– Nya Campus 7.4 kommer att byggas på vårt Diva‐varv och vi tar till vara all vår erfarenhet. Hon kommer att bli exklusivare än de mindre Campusbåtarna i utförandet. Divans exklusiva träarbeten och avancerade byggmetod kombineras med Campus enkla hantering. Sammantaget skapar vi en ny sorts segelbåt.

Vill man vara med från början betalar man en bokningsavgift på 4 000 kr och får köpa båt till introduktionspriset 288 800 kr. Planerad leverans är sensommar 2010.

Preliminära data:
Längd över allt 7,45 m
Skrovlängd 7,10 m
Bredd 2,45 m
Djupgående 0,3 /1,55 m
Deplacement 900 kg
Segelytor
Storsegel 13,25 kvm
Fock 9,30 kvm
Kojer 4 st.
Rekommenderad motor 5 kw / 6 hk

Länk: www.bavariasverige.se

Kommentarer

Per-Olof Kättström 08:29:26 2010-02-08

En efterlängtad båt, men vem vågar beställa, utan att ens ha sett ritningen? De måste nog tillverka ett visningsexemplar innan det blir fart på beställningarna.

lejf andersson 17:02:02 2010-02-08

blir den lika fuskbygge som 650 an där det finns inga räta vinklar kanske en vintirig som gjort pluggen??

Mackan 18:49:08 2010-07-11

När kan vi foton och dyl. på skapelsen? Eller se den i verkligheten?