20 november, 2009

Voodoo 27 – en nyhet från Abu Dhabi

Emocean Marine kommer att presentera sin nya modell Voodoo 27 vid båtmässan i Dusseldorf i januari. Båten byggs av ett helt nytt varv i Abu Dhabi. Från för till akter är den byggd för lyxigt båtliv i ett kompakt format. Den har ett ganska djupt V-format skrov som är utvecklat i USA medan designen kommer från Gloss Design i Italien.

Det här är en ganska annorlunda och delvis ny typ av båt, som alltså presenteras på den enormt stora båtmässan Dusseldorf Boat Show, som hålls 23-31 januari. Voodoo 27 är den första i en rad nya modeller från det här varvets europeiska organisation, som har sin bas i St Julians på Malta.

Emocean Marine Europe Ltd planerar att etablera minst fyra återförsäljare i den regionen med start i Kroatien och därefter Grekland, Italien och Spanien.

-Båtmässan i Dusseldorf är en idealisk plattform för oss för att visa de kvaliteter som Emocean Marine och våra båtar har. Vi har redan mött ett mycket stort intresse från kunder, säger Yani Ellul, VD för Emocean Marine Europe Ltd.

– Vi ville presentera en produkt som skulle förbluffa även de mest erfarna båtentusiaster utan att går för långt med våra idéer. Med Voodoo 27 känner vi att vi har nått just så långt och med ett pris från bara 55 000 Euro har vi nog de rätta förutsättningarna.

I december planerar Emocean Marine att presentera ytterligare två nya modeller, Charm 27 och Talisman 27, vid båtmässan i Förenade Arabemiraten. Båda dessa ska finnas på den europeiska marknaden under 2010.

Tekniska specifikationer
Specification
Längd ö a: 8,5 m
Bredd:
Beam 9’ 18” 2.799 m
Draft
W. sterndrive down 36” 91.44 cm
W. sterndrive up 21” 53.34 cm
Dry weight 5,180 lbs 2,350 kg
Fuel capacity 100 gal 380 L
Water capacity 21 gal 80 L
Holding tank 10 gal 40 L

Länk: www.emoceanmarine.com